Сьогодні, напередодні професійного свята - Дня працівника соціальної сфери, мав чудову нагоду привітати соціальних працівників, подякувати за титанічну роботу та нагородити Подяками Бершадської міської ради.
Це свято по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки зі службового обов’язку, а й за велінням совісті та поклику душі.
Хочу відзначити кожен відділ, який відрізняється своєю справою, але й одночасно виконують важливу та відповідальну місії для жителів Бершадської територіальної громади.
  • Відділ соціального захисту та охорони здоров’я населення Бершадської міської ради, начальник відділу Олег Клітинський, спільно з підпорядкованими підрозділами, щоденно працює над тим, як наблизити соціальні послуги до людей, зробити їх якісними, дійти до кожної людини, не залишити її без уваги та своєчасно допомогти. З початком повномасштабного вторгнення рашистів, ви отримали нові виклики: сім’ї, в яких є військові, що сьогодні боронять нашу землю; загиблі Захисники Бершадської територіальної громади; зниклі безвісти та внутрішньо переміщені особи. Хтось з цих людей потребує матеріальної допомоги, хтось - юридичної, хтось – психологічної, і все ваша робота.
  • На працівників територіального центру соціального обслуговування, директор центру Олег Революк, покладена дуже відповідальна і нелегка місія : вирішувати проблеми людей, забезпечувати їх потреби, допомагати у скрутні часи. Основними напрямами роботи територіального центру є надання соціальних послуг догляд вдома, стаціонарний догляд,вирішення соціально-побутових та соціально-економічних питань.
  • Комунальна установа «Центр соціальних служб Бершадської міської ради», директор центру Людмила Крук - це спеціальний заклад, що забезпечує організацію та проведення у Бершадській міській територіальній громаді соціальної роботи із незахищеними категоріями сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах.
  • Служба у справах дітей, начальник - Валентина Лелюк. Надзвичайно важливий соціальний підрозділ, основними завданнями якого є: реалізація державної політики з питань соціального захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності; ведення обліку дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, усиновлених, влаштованих до прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та соціально - реабілітаційних центрів.І це ще неповний перелік завдань ,які щоденно вирішують кваліфіковані спеціалісти служби у справах дітей.
  • Бершадське управління Гайсинської філії Вінницького обласного центру зайнятості, очолює цей підрозділ Ігор Кізлов. Сформовано законодавство про зайнятість, створено системи професійної орієнтації та професійного навчання безробітних, соціального партнерства та кадрового забезпечення, потужну матеріально-технічну базу, постійно впроваджуються сучасні інформаційні технології. Ваші фахівці оперативно реагують на всі процеси, що відбуваються на ринку праці громади, забезпечують соціальний захист від безробіття, організовують підготовку та перепідготовку фахівців.
  • Головне управління Пенсійного фонду України, начальник відділу Світлана Клітченко. Основними завданнями даної структури є забезпечення вчасного фінансування та виплати пенсій, житлових субсидій, пільг та страхових виплат жителям Вінницької області. Вашим приоритетом роботи є надання швидких та якісних послуг жителям Бершадської та Джулинської територіальних громад.
Важкі часи нині переживає наша держава та український народ. Війна внесла надзвичайно багато викликів і у вашу роботу. Та саме весь ваш згуртований колектив професійно працює, переймається долею та проблемами певних
категорійних людей нашої громади. Ваша робота є частиною політики держави, основна мета діяльності – допомога людям.
А головна риса характеру – людяність.
 
Вітаю вас з професійним святом! Зичу добра і благополуччя, злагоди, невичерпних сил і оптимізму, а головне – Перемоги і Миру
нашій рідній Україні!
 
З повагою - міський голова Віталій Драган!