Сьогодні, 26 березня 2024 року, відбулось 84 чергове та 85 позачергове засідання виконавчого комітету Бершадської міської ради.

До порядку денного 84 чергового засідання виконавчого комітету включено 19 питань.

Більшість питань порядку денного двох засідань виконавчого комітету стосувались забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, соціальний захист, всебічний розвиток та виховання в безпечному середовищі, надання дозволу органу опіки та піклування на вчинення правочину щодо нерухомого майна на користь неповнолітньої дитини та не порушення прав дитини при вчиненні правочинів щодо нерухомого майна та розширення майнових прав та інтересів малолітньої дитини. Ці питання порядку денного засідань виконавчого комітету винесла на розгляд та обговорення начальник Служби у справах дітей - Валентина Лелюк. Вона зазначила, що забезпечення соціального захисту дітей, забезпечення їх безпеки з урахуванням потреб та дотримання гарантій щодо не порушення прав дитини при вчиненні правочинів щодо нерухомого майна, розширення майнових прав та інтересів малолітньої дитини є пріоритетними цілями і завданнями для прийняття рішень з цих питань.

Обговорили й питання про затвердження Плану заходів щодо організації виконання бюджету Бершадської міської територіальної громади на 2024 рік. Людмила Мазур – начальник фінансового управління, зазначила, що зусилля органів місцевого самоврядування будуть спрямовані на удосконалення ефективної системи управління публічними фінансами, яка забезпечить надання якісних послуг населенню та сталий розвиток громади.

Про встановлення граничного рівня рентабельності на додаткові платні послуги, що надаються КП «Комунальник» для всіх категорій споживачів, а також про встановлення поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води для КП «Молочай» доповів начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою, комунальної власності – Віктор Пінчук. Віктор Андрійович зауважив, що реалізація рішень дасть можливість привести у відповідність економічно-обґрунтовані показники доходів підприємств із витратами, збільшення вартості послуг за умови встановлення відповідного прогнозованого граничного рівня рентабельності на додаткові платні послуги.

На 85 позачерговому засіданні виконавчого комітету Бершадської міської ради для розгляду були надані проєкти рішень про затвердження річного звіту про виконання фінансового плану за 2023 рік комунального некомерційного підприємства «Бершадський центр первинної медико-санітарної допомоги» та  «Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування Бершадської міської ради». Начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я населення Олег Клітинський під час обговорення даних питань вказав, що за результатами діяльності на сьогодні фінансовий план є збалансованим і демонструє стабільну роботу підприємства в 2023 році. 

Решта питань порядку денного стосувалась зміни адреси об’єктів нерухомого майна, присвоєння адреси об’єкту будівництва після прийняття в експлуатацію та внесення змін до рішення виконавчого комітету Бершадської міської ради від 26.12.2023 № 256 «Про впорядкування адреси об’єкта нерухомого майна». Доповідав по цих питання начальник відділу містобудування та архітектури Бершадської міської ради, головний архітектор - Григорій Степанович Колібабчук.

У ході засідань з усіх питань затверджено та прийнято рішення, з якими можна ознайомитись на офіційному сайті Бершадської міської ради після оприлюднення у відповідному розділі за посиланням: https://radabershad.gov.ua/vlada/vykonavchi-organy/decision-vykonkom.html