Комунальний заклад «Бершадська бібліотека» запрошує на поетичний флешмоб, організований бібліотекою з нагоди «Національного тижня читання. Тижня поезії» з 16 по 24 березня 2024 року. Це гарна можливість відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія, як форма літератури реагує на події найпершою.

 Тиждень читання присвячений Поезії, як камертонові наших почуттів. Фокусною темою є рідний Дім, дорогий кожному з нас зокрема і всім разом. Гасло тижня читання поезії  — «Ріки незмінно течуть додому”» — це про міцні зв’язки з батьківщиною, попри відстані.

Мета флешмобу  об’єднати користувачів бібліотеки навколо читання,  як життєвої стратегії. Україна — це наш спільний дім, тепло якого дає сили жити і боротися за перемогу. Поезія, яка лунатиме протягом тижня підкреслить важливість дому для військових, які захищають наші домівки і водночас хочуть відчути тепло й затишок своїх рідних домівок, цивільних, які через війну змушені були переїхати в інші регіони України чи за кордон, людей, які залишилися на тимчасово окупованих територіях і чекають повернення додому – всіх українців, для яких дім тепер більше, ніж просто точка на мапі.

Розпочинає наш флешмоб директор КЗ «Бершадська бібліотека» Людмила Німчук з поетичним твором Володимира Красіленка «Рідній Бершаді».

Сьогодні, перебуваючи  в різних куточках нашої України та світу, за сотні кілометрів від рідного дому, ми твердо знаємо, що вже скоро зустрінемось! Віримо в завтрашній день та перемогу!

#тижденьпоезії2024

 

                                                                                 Юлія МАРШУК

                                                                         Бібліограф-краєзнавець

                                                          КЗ «Бершадська бібліотека»

 

Посилання на Ютюб https://youtu.be/M1MUG0WkYz0