18 березня –роковини загибелі Ковалишина Сергія Івановича, мешканця с. Баланівки.    Сергій Ковалишин май наймиролюбнішу професію, адже працював будівельником у місцевій будівельній бригаді. Був добрим, мрійливим, порядним, роботящим та відповідальним. Виріс без батька, швидко дорослішав, адже розумів що повинен допомагати в усьому матері.

З перших днів війни став на захист рідної землі, мужньо боронив свою землю. У запеклому бою виніс пораненого побратима у безпечне місце та повернувся у пекло битви, адже не міг інакше, допомоги потребували інші побратими. Хотів помститися, але не судилося, ворожа куля наздогнала його, отримав важке поранення і під час евакуаційних заходів в н.п. Бахмут 18 березня 2023 року загинув.

КОВАЛИШИН Сергій Іванович нагороджений посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня - за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальній цілісності України, вірність військовій присязі, згідно Указу Президента України від 24 серпня 2023 року №513.

Добрий, чесний, порядний, привітний, доброзичливий, ввічливий, життєрадісний, з прекрасним почуттям гумору, ніколи не відмовляв у допомозі – таким назавжди запам’ятають Сергія всі, хто знав його особисто.

Низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю воїна, який віддав своє життя за мирне небо над Україною. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого, розділяємо їхній біль, поділяємо горе.