25 березня роковини від дня загибелі Калініна Сергія Івановича - мужнього захисника України.

Сергій Іванович Калінін народився 9 червня 1985 року в м. Бершадь. Проходив військову підготовку при кафедрі Державної льотної академії України в 2006 році. Отримав звання молодший лейтенант.  

З 2007 по 2016 рік працював у Бершадському районному відділі поліції.   У 2017 році Сергій Іванович Калінін підписав контракт із Збройними Силами України. Сергій був щирою, доброю, чесною, відкритою, цілеспрямованою людиною та понад усе любив життя. Був хорошим та надійним товаришем і бойовим побратимом, завжди готовим на допомогу іншим.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну став на захист рідної землі.  Ті хто знав особисто Сергія Калініна згадують його як сміливу людину, непересічну особистість, героя-захисника. Він був  взірцем хоробрості, патріотизму та незламності, справжнім чоловіком, батьком, воїном, командиром…

За відмінну професійну службу, Наказом КВОК «Південь» від 08червня 2022 року Сергію Івановичу Калініну присвоєно звання «Капітан».

За особисту  мужність і відвагу, самовіддані дії, виявлені у захисті державних інтересів України, зразкове виконання військового обов'язку Калініна Сергія Івановича неодноразово відзначено державними нагородами.

Загинув 25 березня 2023 року  під час виконання завдань бойової служби у  селищі Первомайське, Донецької області. Поховали Калініна Сергія Івановича у с. Флорине.

Мужній, вірний захисник своєї Батьківщини. Сергій Іванович назавжди залишиться в нашій пам’яті, як справжній патріот України, людина з великим серцем і високими моральними принципами.

Світла пам'ять   і вічна слава Герою!